Skip to main content
Olijfolie L'Ametlla de Mar

Olijfolie

Door Projecten

Met de verkoop van deze olijfolie ondersteunt*
Rotaryclub Amsterdam-Halfweg
Stichting Eerlijke Start.

Deze Spaanse olijfolie munt uit in een heel bijzondere en volle smaak en is uniek in de wijze waarop de olijven geoogst en verwerkt worden tot dit natuurproduct, dat niet mag ontbreken in een gezonde voeding.

De olie komt van de boomgaarden nabij het dorp L’ Ametlla de Mar. Op glooiende heuvels en in dalen staan eeuwenoude olijfbomen van het soort Salivenca en Regués. Boomsoorten die typisch zijn voor deze streek die is gelegen in het zuiden van Catalonië en die uitstekend gedijen op rotsige grond en weinig regen.

De boomgaarden worden met respect voor én behoud van de eeuwenoude cultuurhistorische terrassen geconserveerd. De productiewijze is als ecologisch te kwalificeren waarbij geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en de grond en bomen uitsluitend worden verzorgd met middelen die geen schade aan plant of dier toebrengen.

De groene olijven worden relatief vroeg in oktober geplukt en binnen 24 uur mechanische geperst waardoor de olie een mooie groene kleur heeft en een volle smaak.

Elke partij olijven worden getest op kwaliteit. Belangrijkste kenmerk is de zuurgraad. Deze moet onder de 0,8 blijven om extra vierge genoemd te mogen worden. Deze olie ligt met gemiddeld 0,35 daar ver onder! Andere bepalingen laten een gunstig beeld zien voor wat betreft houdbaarheid en smaakvastheid. Naast deze chemische analyse wordt de olie ook geproefd door experts in een smaakpanel. Pas als zij de olie uitstekend vinden, zijn wij ook tevreden.

De olie wordt na persing en filtratie gebotteld in donkergroene glazen flessen. Dit om de smaak en kwaliteit te bewaren; de speciale schenkdop zorgt voor een prettig gebruik in de keuken.

De olie wordt geleverd in de twee monovariëteiten en in een gemengde versie.

Olijfolie van Salivenca olijven

Een olijfolie van een klasse apart!
Deze olijfolie is gemaakt van vroegrijpe Salivenca olijven. De smaak is rond, vol, zacht met de smaak van veldbloemen en groen fruit. Je proeft de boomgaard met wilde tijm, rozemarijn en kerriekruid
Kan warm en koud gebruikt worden. Heerlijk met een stokbroodje en in salades, met geroosterde/gegrilde groenten, rood vlees, soepen & stoofschotels, pizza, pompoen.

Olijfolie van Regués olijven

Deze mooie olie van Regués olijven heeft het typische aroma van olijfolie en heeft een krachtige smaak. De olie is daarme ideaal om producten met weinig smaak meer pit te geven.
De Regués olie is heerlijk in salades, gegrilde groenten, pasta en vis of gewoon om van te genieten met een stuk brood en een snuf zeezout.

Olijfolie van Salivenca en Regués olijven

Deze mooie groene olijfolie is een blend van twee verschillende olijfsoorten. De Regués olijf en de Salivenca olijf. De samenstelling is 60% Regués en 40% Salivenca.
Heerlijk in salades, gegrilde groenten, paste en vis en gewoon puur met wat brood en zeezout.

Over Stichting Eerlijke Start

In Nederland leeft 1 op de 11 kinderen in armoede. Zij kunnen minder goed meekomen met hun leeftijdsgenoten op het gebied van kennis, sociale vaardigheden en gezondheid. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 14,7 procent van de minderjarige kinderen die in armoede leven in Amsterdam woont.

Hun ouders en verzorgers die in armoede leven hebben de financiële middelen en soms ook de kennis niet om hun kind te voorzien van een gezond ontbijt. Dit heeft effect op hun leer prestaties en zorgt voor gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Deze kinderen staan hierdoor 1-0 achter.

De stichting heeft tot doel er voor te zorgen dat deze kinderen in focuswijken in Amsterdam de dag goed kunnen beginnen met een gezond ontbijt. Zij bieden een voedzaam ontbijt aan en geven voorlichtingsprogramma’s over het belang van gezonde voeding, aan kinderen en hun ouders. De stichting werkt hierbij samen met scholen in Amsterdam-West, Noord en Zuidoost.

Meer informatie over Stichting Eerlijke Start is te vinden op hun website, stichtingeerlijkestart.nl

* Ruim 70% van de verkoopopbrengst van de olijfolie gaat naar Stichting Eerlijke Start.

Olijfolie van topkwaliteit voor gelijke kansen voor ieder kind

Door Nieuws

Met de verkoop van olijfolie ondersteunt de Rotaryclub Amsterdam-Halfweg de Amsterdamse Stichting Eerlijke Start. Help mee dit project tot een succes te maken.

In Nederland leeft 1 op de 13 kinderen in armoede. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 14,7 procent van de minderjarige kinderen die in armoede leven in Amsterdam woont. Hun ouders en verzorgers hebben de financiële middelen maar soms ook de kennis niet om hun kind te voorzien van een gezond ontbijt. Dit heeft effect op hun leerprestaties en zorgt voor gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Deze kinderen staan hierdoor al 1-0 achter.

Eerlijke start

Met de verkoop van olijfolie ondersteunt de Rotaryclub Amsterdam-Halfweg de Stichting Eerlijke Start. Deze stichting heeft tot doel dat alle kinderen in focuswijken in Amsterdam de dag goed beginnen met een gezond ontbijt. Zij bieden een voedzaam ontbijt aan en geven voorlichtingsprogramma’s over het belang van gezonde voeding, aan kinderen en hun ouders. De stichting werkt hierbij samen met scholen in Amsterdam-West, Noord en Zuidoost.
Ruim 70% van de opbrengst van de olijfolie gaat naar de Stichting Eerlijke Start (www.stichtingeerlijkestart.nl).

Help mee en steun de Stichting Eerlijke Start. Koop onze extra vergine olijfolie van topkwaliteit tegen uiterst redelijke prijzen. De aantrekkelijke verpakking in flessen van 750 ml. nodigt uit tot doorverkoop dan wel cadeau geven/krijgen. Stichting Eerlijke Start richt zich op scholen in je eigen regio; een extra reden om dit project een warm hart toe te dragen!

Niet in de winkel te koop

De extra vergine olijfolie komt direct van de boer, is ecologisch geteeld, van de eerste persing, en wordt geproduceerd in de olijfgaarden gelegen in L’Ametlla de Mar, in de Spaanse provincie Tarragona (Catalonië). De olijven zijn in oktober geoogst en binnen 24 uur geperst, van dit seizoen, dus echt vers en niet in de winkel te koop!

Bestel nu. Op is op!

Geef je bestelling aan ons door en vervolgens laten we je weten hoe de olijfolie bij je terecht kan komen. Een fles olijfolie kost EUR 15. Bestel je er zes, dan betaal je er slechts vijf. 

Bestellingen s.v.p. doorgeven aan info@rcah.nl

NoWayRide

NowayRide 2021 voor het goede doel en gezelligheid

Door Projecten

Op zaterdag 26 juni 2021 organiseerde de projectgroep NoWay Ride 2021 van de Rotary Club Amsterdam-Halfweg de eerste editie van een Rally, de NoWay Ride 2021.
De start en de aankomst waren bij restaurant Q-Beach in Badhoevedorp.
Het doel van de rally was, naast het organiseren van een leuk event, geld te genereren voor het goede doel. Om dit te bereiken zijn er aansluitend aan de rally een diner en een veiling georganiseerd. De opbrengst van de veiling werd op 25 augustus jl. op de boerderij van clublid Reinier van Elderen overhandigd aan respectievelijk de Leeghwatergroep van Scouting Badhoevedorp. Deze ontving een cheque van EUR 11.000.  Een cheque van € 6.000,– werd overhandigd aan Paul te Beest, voorzitter van de Stichting Vrienden Stoomgemaal Halfweg; een stichting die weinig subsidie ontvangt en een uniek industrieel erfgoedmonument probeert in stand te houden, geheel draaiend op vrijwilligers.

Sinterklaasviering-Rotary-Amsterdam-Halfweg in Verpleegtehuizen

Sinterklaasviering in dagbestedingen

Door Projecten

De Community Service commissie selecteert kleinschalige projecten, die de zwakkeren in de samenleving steunen. Zo organiseren we een Paasbrunch voor eenzame ouderen of vieren we Sinterklaas in verschillende verpleeghuizen.

Naast de projecten waar we ons voor inzetten, maken we ook leuke uitstapjes met elkaar. Op een mooie zomeravond varen door de Amsterdamse grachten. Of we maken een stedentrip. Dit jaar naar Padua. De stad die we in 2020 zullen bezoeken is nog geheim. De inkomend voorzitter laat ons dat na de zomer weten.

NoWayFestival Badhoevedorp 2017

A9-festival Badhoevedorp

Door Projecten

De Community Service commissie selecteert kleinschalige projecten, die de zwakkeren in de samenleving steunen. Zo organiseren we een Paasbrunch voor eenzame ouderen of vieren we Sinterklaas in verschillende verpleeghuizen. Zo hebben we het No-Way festival op de voormalige A9 georganiseerd.