Skip to main content

Met de verkoop van deze olijfolie ondersteunt
Rotaryclub Amsterdam-Halfweg
Goede Doelen.

Deze Spaanse olijfolie munt uit in een heel bijzondere en volle smaak en is uniek in de wijze waarop de olijven geoogst en verwerkt worden tot dit natuurproduct, dat niet mag ontbreken in een gezonde voeding.

De olie komt van de boomgaarden nabij het dorp L’ Ametlla de Mar. Op glooiende heuvels en in dalen staan eeuwenoude olijfbomen van het soort Salivenca en Regués. Boomsoorten die typisch zijn voor deze streek die is gelegen in het zuiden van Catalonië en die uitstekend gedijen op rotsige grond en weinig regen.

De boomgaarden worden met respect voor én behoud van de eeuwenoude cultuurhistorische terrassen geconserveerd. De productiewijze is als ecologisch te kwalificeren waarbij geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en de grond en bomen uitsluitend worden verzorgd met middelen die geen schade aan plant of dier toebrengen.

De groene olijven worden relatief vroeg in oktober geplukt en binnen 24 uur mechanische geperst waardoor de olie een mooie groene kleur heeft en een volle smaak.

Elke partij olijven worden getest op kwaliteit. Belangrijkste kenmerk is de zuurgraad. Deze moet onder de 0,8 blijven om extra vierge genoemd te mogen worden. Deze olie ligt met gemiddeld 0,35 daar ver onder! Andere bepalingen laten een gunstig beeld zien voor wat betreft houdbaarheid en smaakvastheid. Naast deze chemische analyse wordt de olie ook geproefd door experts in een smaakpanel. Pas als zij de olie uitstekend vinden, zijn wij ook tevreden.

De olie wordt na persing en filtratie gebotteld in donkergroene glazen flessen. Dit om de smaak en kwaliteit te bewaren; de speciale schenkdop zorgt voor een prettig gebruik in de keuken.

De olie wordt geleverd in de twee monovariëteiten en in een gemengde versie.

Olijfolie van Salivenca olijven

Een olijfolie van een klasse apart!
Deze olijfolie is gemaakt van vroegrijpe Salivenca olijven. De smaak is rond, vol, zacht met de smaak van veldbloemen en groen fruit. Je proeft de boomgaard met wilde tijm, rozemarijn en kerriekruid
Kan warm en koud gebruikt worden. Heerlijk met een stokbroodje en in salades, met geroosterde/gegrilde groenten, rood vlees, soepen & stoofschotels, pizza, pompoen.

Olijfolie van Regués olijven

Deze mooie olie van Regués olijven heeft het typische aroma van olijfolie en heeft een krachtige smaak. De olie is daarme ideaal om producten met weinig smaak meer pit te geven.
De Regués olie is heerlijk in salades, gegrilde groenten, pasta en vis of gewoon om van te genieten met een stuk brood en een snuf zeezout.

Olijfolie van Salivenca en Regués olijven

Deze mooie groene olijfolie is een blend van twee verschillende olijfsoorten. De Regués olijf en de Salivenca olijf. De samenstelling is 60% Regués en 40% Salivenca.
Heerlijk in salades, gegrilde groenten, paste en vis en gewoon puur met wat brood en zeezout.